Locus Publicus Rotterdam en Locus International


Locus-Publicus-Rotterdam-logo

Bierlokaal Locus Publicus Rotterdam

Men kende Locus Publicus al in de tijden van de Romeinen. Het was een ontmoetingsplaats voor de mannen die nog eenmaal dronken op de goede afloop voordat zij weer ten strijde trokken tegen de gevaren van buitenaf. Een plaats waar je welkom was en waar iedereen binnengehaald werd als een goede vriend. Op de kop van de Oostzeedijk, hoek Oostplein bevindt zich nog altijd zo’n ontmoetingsplek. Het bierlokaal ‘Locus Publicus’ is gevestigd in het voormalige winkelpand van ‘De Gruyter’, waarvan zelfs de originele tegeltableaus uit 1900 nog steeds te bewonderen zijn. Zodra de dagen weer beginnen te korten en het gure Hollandse weer zich aankondigt, zal de open haard weer het middelpunt van gezelligheid zijn.

Geniet van de vele bieren uit het grote assortiment (zo’n 200 soorten). Locus Publicus zal met z’n 15 bieren van het vat altijd wel een bier in huis hebben dat het rechtvaardigt om met uw vrienden terug te keren naar dit huiselijke lokaal waar voornamelijk Jazz wordt gedraaid en later op de avond ook meer populaire popmuziek.

Op de eerste verdieping bevindt zich een zolder met een middeleeuws karakter. Deze sfeervolle ruimte is bijzonder geschikt voor borrels, jubilea, verjaardagen of andere festiviteiten. Ook bestaat de mogelijk om uw kennis op het gebied van bier te vergroten door middel van een proeverij op maat. Locus Publicus is al jarenlang een begrip in Kralingen en de enige ware voor veel bierliefhebbers. Bekijk Locus Publicus Rotterdam van binnen via een digitaal panorama opname.

Locus-Publicus-International-logo

Locus International

Sinds maart 2014 heeft Locus Publicus Rotterdam er een internationaal zusje bij; Locus International. Het nieuwe internationale trefpunt is twee deuren naast Locus Publicus Rotterdam gevestigd en biedt een grote hoeveelheid internationale bieren van de tap en fles. De locatie is volledig vernieuwd en ideaal om kennis te maken met met bieren van overal ter wereld. Daarnaast zijn er bijbehorende trappisten- en abdijkazen te bestellen. Bekijk Locus International of onze openingstijden en tot snel!

Since March 2014 Locus Publicus Rotterdam has an international sister; Locus International. The new international venue is located two doors down from Locus Publicus Rotterdam and offers a wide range of international beers, both on tap and bottled. The completely renovated location is an excellent choice to try beers from all over the world and associated trappist- and abbeycheeses. Check Locus International or our opening hours and see you soon!