Nieuwe Bieren Locus Publicus


Nieuwe Bieren Locus Publicus

Nieuwe bieren van het vat bij Locus Publicus:

Bierlokaal Locus Publicus heeft altijd 15 wisselende bieren van de tap. Er wordt regelmatig gewisseld waarbij rekening wordt gehouden met het seizoen, aanbod en afwisseling. [/one_half_last] [/box]
In Locus International worden eveneens bieren van de tap geschonken, vooral internationale bieren zijn op 12 wisselende taps te proeven. Locus International also serves beers from tap, especially international beers are available to try and enjoy from 12 changing taps.
Tripel Karmeliet 8,4% Blond 1996 Een speciaalbier gebrouwen aan de hand van een 3-granenrecept; een combinatie van gerst, tarwe en haver. Gerst voor de smaak, kleur en body, tarwe voor de lichtheid en ‘aroma van versgebakken witbrood’ en haver voor de zachte afdronk, jaja! Brouwerij Bosteels ook bekend van Pauwel Kwak en Deus.
Weihenstephaner 5,2% 1040 De moeder van de Weizenbieren, Weißbieren worden vaak als ‘witbieren’ aangeduid, de naam verwijst naar speciaalbieren gebrouwen met gerstemout en minimaal 55% tarwemout. De oudste nog operationele brouwerij is extra bijzonder omdat De Bayerische Staatsbrouwerij in eigendom is van de ‘vrijstaat Beieren’ in de Duitse plaats Freising.
Brugse Zot 1856  zes generaties 6% De brouwerij De Halve Maan is te vinden in hartje centrum Brugge (België) en levert inmiddels speciaalbieren aan 40 landen. Een speciaalbier met een mooi schuim, fruitig en aromatisch van smaak, een beetje bitter met citrus toetsen.
La Chouffe 1982 Blond 8% Een bovengistend speciaalbier, waar het gistingsproces een relatief hoge temperatuur vereist en de gist bovenop het bierbrouwsel blijft drijven, en heeft een lichte hop smaak Brouwerij d’Achouffe is bekend vanwege de Kabouters uit de Ardennen.
Vet & Lazy Brouwerij 8,5% Je Moeder III Rotterdamsch bier gebrouwen sinds 2015 in het oude Topicana (zwembad aan de Maasboulevard) en gemaakt met vlierbessen. Het speciaalbier wordt gebrouwen en verkocht door een gezellig stel vet luie mannen.
La Trappe Nillis 0,0% Een trappistenbier met een diepbruine kleur, gebrouwen in de Brouwerij Abdij Koningshoeven (Berkel-Enschot, Noord-Brabant). Een deel van de opbrengst gaat naar projecten die de broeders van de Abdij Onze Lieve Broeders van Koningshoeven in Oeganda ontplooien.
Magners Cider 1935 – 4,5% Een speciaalbier gebrouwen door William Magner, waar maar liefst 17 verschillende soorten appels voor worden gebuikt!
Witkap Pater Stimulo 6% Afkomstig van historische Brouwerij Slaghmuylder 1860, diep in de Ardennen tegen de Franse grens. Een bijzonder abdijbier met een hoge gisting en gebrouwen met 100% Belgische hop.
Orval 1931 Trappistenbrouwerij Abdij Notre-Dame d’Orval Trappistenbier gebrouwen binnen de muren van de Abdij Notre-Dame d’Orval door monniken waarbij de opbrengsten bijdragen aan de maatschappelijke missie.
Hertog-Jan Grand Prestige 10% Arcen Gerstewijn bier gebrouwen met vier verschillende soorten mout en zeer geschikt op jaren te bewaren.
Texels Skuumkoppe 2002 6% Weizenbier van de Texelse brouwerij gerstemout en Tarwemout. De naam refereert naar het ‘schuim’ op de golven van de zee.
Bax Koud Vuur – Bax Bier Brouwerij 6,3% Smoked Porter gerookte en gebrande moutsoorten. Het Bax Koud Vuur speciaalbier won de Gouden Medaille tijdens de Brusselse Bier Challenge 2015.
Affligem Dubbel 6,7% 1074 Een speciaalbier gemaakt met water, gerstmout, glucosestroop, hop, kruiden en hepextract. Het bier wordt gebrouwen door de monniken van Affligem volgens de regels en gebruiken van Sint-Benedictus.
Brouwerij Noordt: Noordt Pomelo India Pale Ale 6%, bovengistend fris en fruitig. Pale Ale verwijst naar het bewust gebruik van extra hop om bieren lange houdbaar te brouwen, ook het alcoholgehalte werd daardoor iets hoger, deze bieren waren met name voor de export vanwege de maandenlange zeilreizen.
Pauwel Kwak 8,4% Brouwerij Bosteels Het speciaalbier Pauwel Kwak wordt traditioneel gedronken uit een koetsiersglas, hoog glas bolle onderkant, waarvoor een houten houder nodig is. Naar verluid uit de tijd van Napoleon, waar brouwer Pauwel Kwak uitbater van koetsiersherberg De Hoorn in Dendermonde het speciale glas liet maken om koetsiers te voorzien van een speciaalbier dat tijdens de rit niet kon omvallen omdat het glas altijd recht in de houder hangt.
Duchesse De Bourgogne Brouwerij Verhaeghe Vichte 6.2% Het roodbruin speciaalbier is tussen de 8 en 18 maanden gelagerd op eikenhouten vaten, en staat daarom ook weel bekend als ‘Vlaams Rood’.
Leffe Blond 1240 Een van de oudste en meest bekende speciaalbieren. Een abdijbier met een herkenbare smaken van vanille en kruidnagel.
Guinness 1759 Stout Dublin 4,2% Donker Stout speciaalbier van St. James Gate Brewery uit Dublin (Ierland). De donkerbruine kleur is een gevolg van de gebrande mout. Guinness is een ‘dry stout’ speciaalbier en minder zoet van smaak met een droge afdronk.